'N Moeder deel haar verhaal van eierskenking met IVF

Jen R. Talks oor Eiers Donasie, Van die Besluit tot Bevrugting

As jy 'n eierskenking oorweeg as 'n metode om jou familie te bou , sal jy dalk wonder hoe dit sal wees. Hoe kies jy 'n eierskenker ? Hoe sal jy voel oor jou eierskenker-swanger kind?

Jen R. het aangebied om haar storie met die lesers van Verywell Family te deel. Sy praat oor waarom sy eierskenking kies, hoe die proses was en hoe sy voel teenoor haar en die eierskenker.

Dit is haar storie.

Wat is jou Onvrugbaarheidsverhaal?

Ek was gediagnoseer met premature ovariumversaking (POF) toe ek 29 jaar oud was, drie maande na die geboorte van my seun. Dit het my byna 'n jaar gevat om swanger te raak met my seun, want ek het nie tydperke gehad nie en kon nie uitvind hoekom nie.

Ek het 'n sterk gevoel gehad dat daar iets fout was en eintlik 'n oomblik gehad het waar ek geweet het dat ek nie meer kinders kon hê nie. Noem dit premonisie, insig, 'n derm instink - maar ek het geweet.

Hoe het jy besluit op eierbydrae?

Na maande van berading , huil en die verlies van my vermoë om kinders te hê, het ek en my man oor ons opsies gepraat.

Moet ons meer kinders hê? Was hierdie God se plan vir ons om een ​​te hê?

My pa is 'n enigste kind, en ek voel hy het uitgedraai, so miskien kan ons met een kind goed wees. Maar toe onthou ek toe sy ouers gesterf het, en hy het niemand gehad om te draai nie. Niemand om sy herinneringe met te deel nie.

Dit het om watter rede ookal met my en my man 'n koord geslaan, en ek het geslinger oor eierskenker en aanneming.

Ons het uitgepluis sedert ons reeds 'n biologiese kind gehad het. Eierskenker kan die moeite werd wees om te probeer, want ek het geweet dat die uitvoering van 'n kind nie my probleem was nie. Dit was my gebrek aan eiers .

Wat was die skenker seleksieproses?

Ons het eierskenkers gekyk, en wow! Wie het geweet ek sal hierdie vloed van emosies hê om hierdie reis te begin.

Gaan deur profiele van skenkers en hul foto's is so 'n vreemde proses. Om te dink jy kan jou kind se biologiese ma kies, is nogal oorweldigend.

Vir my het die moeilikste deel geleer dat ek nie die "perfekte" skenker sou vind nie. (Net soos om die perfekte man te vind!)

Ek is 5'10 ", blond, blou oog. Daar was regtig nie baie donateurs wat aan die kriteria voldoen nie.

Dus het ek besluit om op my instink te gaan. Toe ek dit reg was, het ek my skenker dadelik gevind.

Die oomblik toe ek haar gids oopgemaak het, het ek geweet. Onmiddellik. In daardie oomblik het ek net geweet dis haar, en ek kon nie verduidelik hoekom nie. Ek het haar profiel gelees om seker te maak dit was goed, en dit was. Sy was 'n kollege-student. Slim, mooi, verwoord en ook atleties.

Sodra ek my besluit geneem het, kon ek nie glo dat alles in plek was nie. Sy was dadelik beskikbaar om die proses te begin .

So deur ons prokureur, onvrugbaarheidskliniek en eierskenkerkliniek, het ons alles gereël en vorentoe beweeg.

Dit was die moeilike deel. Ek was drie keer per week by die dokter se kantoor . Ek het bloedtoetse gekry, my baarmoedervoering gekontroleer, my meds gekry, of iets anders. Ek dink my seun het gedink dit was sy tweede huis!

Wat is die IVF met eier Donasie Proses soos?

Fisies was dit 'n moeilike proses.

Ek het daagliks drie naalde in my liggaam gehad. Een was vir estrogeen, een vir progesteroon, en ek kan nie eers onthou wat die derde was nie!

Omdat ek geen menstruele siklus gehad het nie , moes my dokter 'n mens "deur middel van dwelms skep". Ek moes in ooreenstemming wees met my skenker. Sodra dit gereël was, moes ek voorbereid wees op wanneer sy eis , en dan vyf dae later vir die oordrag . Dit was 'n moeilike proses.

Ek het gehoop en gebid dat sy genoeg eiers sou produseer om dit te laat werk. Sy het. Sy het 18 eiers geproduseer! Ek was opgewonde.

My man het ingegaan en vir sy deel sorg gegee, en vyf dae later het ek die oproep gekry om in te gaan.

Om die gehalte van die embrio's te vertel, is soort van snaaks. Hulle vertel jou hul "graadvlak" en watter een hulle inbring.

Hulle het twee ingeplaas, en ek het huis toe gegaan en gesê ek moet twee dae lank rus. Ek het gedoen en dank God vir my vriende wat my deur hierdie tyd gehelp het . Hulle het gehelp met my seun en my huis, so ek kon ontspan.

Ek het gevoel dat die embrio's geneem het, en hulle het dit gedoen. Ek het 'n vroeë toets geneem en uitgevind dat ek swanger was. WOW-tweeling!

Ek was baie gelukkig dat alles gewerk het, en ek het 8 maande later gesonde, pragtige meisies gehad. (Hulle is 7 weke vroeg gebore.)

Hoe voel jy oor jou skenker swanger kinders?

Sodra hulle gebore is, voel ek nie anders nie. Ek kyk dikwels na die skenker se prentjie en probeer om te sien of hulle soos haar lyk. Een van die meisies lyk presies soos haar. Haar tweeling lyk soos my man.

My familie en vriende weet dat hulle [die gevolg van 'n] skenker is, en niemand behandel hulle anders nie.

Ek voel soos hulle my kinders is, want ek weet hulle is. Hulle weet ook dat hulle 'n geskenk was van 'n ander vrou wat my gehelp het om hulle te hê. Dit is nie 'n geheim vir hulle nie, want ek wil hê hulle moet altyd die waarheid ken.

Hoe voel jy oor jou skenker?

Wanneer ek na ons skenker se foto kyk, dink ek baie aan haar. Ek glimlag altyd as ek dink aan die geskenk wat sy aan my familie gegee het. Ek weet ek het hiervoor betaal , maar tog is die gawe van my twee dogters die moeite werd. Ek voel dankbaar dat ons skenker verkies het om te skenk.

Ek dink ook aan die risiko wat sy geneem het om haar eiers te skenk en hoe dit moontlik haar kanse op kinders sal kan seer. Ek bid dit doen nooit en wens haar goeie gesondheid.

Ek kry soms die drang om haar te vind en haar vrae te vra. (Ons skenking is gesluit). Ek sal daarvan hou om haar te kyk om haar maniere te sien, hoe sy praat, hoe sy beweeg. Ek sou graag wou sien of een van my dogters na haar toe gaan.

Die drang is nie sterk genoeg nie - dis waarskynlik meer van my eie fantasie of nuuskierigheid. Ek weet dit is my meisies en myne.

Hoeveel het jy betaal vir die Eierskenker IVF-siklus?

As die geheue reg dien, was die eierschenkerfooi $ 10,000 en die IVF was $ 18,000 .

Watter advies kan jy aan vroue bied met inagneming van IVF met Egg Donation?

As jy 'n eierskenker oorweeg, maak seker dat jy elke opsie ondersoek het. Is dit goed met jou en jou maat? Wat van jou godsdienstige oortuigings ?

Maak seker dat u berading kry om u te help met die proses. Jy mag dink jy benodig nie berading nie, maar ek belowe jou, jy sal. Jou vriende en familie sal daar wees om behulpsaam te wees, maar hulle sal nie werklik verstaan ​​nie.

Jou emosies sal regoor die raad wees, van geluk om te twyfel, en die feit dat die hormone jou sal maak. Vra gedurende die hele proses baie vrae.

Maak seker dat jy alles weet wat jy inkom en maak seker jy is 100% goed met elke stap van die proses.

'N Woord Van Verywell

Die proses om te besluit om 'n eierskenker te gebruik en te kies, is uniek en persoonlik vir elke individu. Jen se storie hierbo is net een pad. Terwyl u hierdie gesinsbou-opsie ondersoek, moet u uself soveel as moontlik op die proses leer. Praat met ander mans en vroue wat besluit het om 'n eierskenker te gebruik om kinders te hê, en probeer om uit hul ervarings te leer.

Jy moenie en moet nie! - dit self doen. Soek 'n plaaslike ondersteuningsgroep of skakel met mense aanlyn. Ouers Via Egg Donation het 'n wonderlike webwerf. Die meeste vrugbaarheidsklinieke vereis dat jy berading soek voordat jy eierskenker IVF begin , maar as dit nie gebeur nie, soek jy self 'n vrugbaarheidsberader . Hoe meer jy weet, hoe meer bemagtig sal jy voel om besluite te neem wat die beste vir jou is.