Oor-40 Moeder Aandele Haar Eiers Donasie IVF Story

Van diagnose tot eierbydrae tot geboorte, Nancy deel haar eierskenking IVF-verhaal

Eierskenking IVF bied baie vroue bo 40 die beste kans op swangerskapsukses. As jy dink oor die gebruik van 'n eierskenker , wonder jy waarskynlik hoe die proses is, en miskien selfs hoe dit na 40 jaar swanger is.

Nancy Konigsberg, 'n pediatriese arbeidsterapeut, deel haar eierskenking IVF storie met Verywell.

U kan meer leer oor eierdonor IVF, insluitende sukseskoerse, koste en prosedures, in hierdie artikel: Eiers Donor IVF Basics .

Wat is jou Onvrugbaarheidsverhaal?

Ek is op die ouderdom van 44 jaar vir die eerste keer getroud. Ek is 'n pediatriese arbeidsterapeut en gevolglik het ek baie tyd spandeer met babas en jong kinders (ouderdomme 0-3). Voordat ek getroud is, het ek met my man my belangstelling bespreek om 'n baba te hê, en hy het ingestem. Ek het eintlik swanger geword gedurende die eerste maand wat ons probeer swanger raak. Ek het egter in die eerste 7 weke gemis.

My dokter het my hormone getoets en gesê die swangerskap was wat hulle 'n " gedeeltelike swangerskap " noem - wat die fetus nooit sou ontwikkel het nie.

Ons het daarna probeer en ná sowat ses onsuksesvolle maande het my dokter my vrugbaarheidsmiddels gegee . Weereens het ons probeer. Ek glo vir ongeveer 'n jaar. Niks het gebeur nie. My dokter het toe vir my gesê ek moet 'n eierdonor probeer. Hy het my na 'n vrugbaarheidskliniek in New Jersey verwys.

Hoe het jy gekom om Eierskenking te kies?

Die eerste ding wat gebeur wanneer jy vir jou eerste afspraak verskyn, is dat hulle vra om jou bestuurderslisensie te sien.

(Hulle wil verseker dat niemand leuens oor hul ouderdom is nie.) Ons het met 'n dokter ontmoet wat aangedui het dat op grond van my ouderdom opsies beperk was. Sy het my gesê ek moes my hormone getoets het.

Soos sy gesê het, maak nie saak hoe jonk ek lyk nie, of hoe fiks ek is - my eiers was 46 jaar oud.

Die toetsuitslae het getoon dat my hormoonvlakke te laag was om vir vrugbaarheidsbehandeling te kies.

'N Eierskenker was my enigste opsie. Ek moes daaroor dink.

Dit het 'n rukkie geneem om aan te pas by die idee, maar ek het dit opgewarm na oorweging. My man en ek is vertel dat ons 'n sielkundige moes ontmoet om te verseker dat ons verstaan ​​wat ons aangaan en bevestig dat ons die kanse van veelvoude verstaan . Omdat hulle meer as een bevrugte eier oordra, is daar 'n hoë kans op tweeling.

Sodra ons geslaag het, is ons name op 'n skenker waglys geplaas. Die wag was sowat 'n jaar. Die donateurs is anoniem by hierdie kliniek. Al wat ons gekry het, was basiese inligting soos lengte, gewig, oogkleur, haarkleur, en dat sy 'n kollege-student was.

Die kliniek wat ek gebruik het, is baie suksesvol, maar ek het dit nie gehou nie. Dit was soos 'n fabriek hardloop en was baie onbewus en onpersoonlik.

Wat gebeur tydens die Eierskenking IVF Behandeling?

Wat gebeur wanneer jy die skenker het, is dat hulle jou moet saamtrek. Dit wil sê, die skenker tydperk en jou eie is gesinchroniseer sodat inplanting optimaal is. Ek moes 'n medikasie neem wat die baarmoedervoering verdik . Ek het dit self ingespuit. Ek vergeet frekwensie, maar dit was minimaal elke dag.

Die dikte van die voering is belangrik vir die embrio-inplanting.

Die skenker het vrugbaarheidsmiddels om eierproduksie te verhoog. My skenker kon ongelukkig nie baie eiers produseer nie. Uiteindelik dink ek daar was net 4 bruikbare eiers. Dus het ons een skoot gehad. Anders sal ons weer op die lys gaan en moet weer probeer. Gelukkig het dit gewerk en ek het swanger geraak.

Die kliniese proses is vervelend en tydrowend. As gevolg van my "gevorderde ouderdom" moes ek baie toetse ondergaan: EKG, bloedtoetse en 'n histerosalpinogram . Daar is medikasie en inspuitings.

Hoeveel het die behandeling koste gekos?

Die prys was $ 7,500 vir die skenker, en ongeveer $ 15,000 vir die kliniek (in vitro, dokterfooie, besoeke, ens.).

En moenie vergeet nie, ek moes nog vir verloskundige sorg van 'n hoërisiko dokter betaal. Ek was 47 toe ek swanger geword het. Geen gereelde dokter sal my sien nie, alhoewel die hoërisiko dokter my gedurig herinner het dat ek net in sy sorg was as gevolg van my ouderdom.

Wat was jou swangerskap?

Een keer swanger moes ek intramuskulêre inspuitings in my boude doen om te verhoed dat die swangerskap verlore gaan. Dit is 'n baie groot naald! Ek het uiteindelik dit vir myself gedoen omdat my man te senuweeagtig geword het. Sommige vroue sal 'n verpleegster huur om dit te doen.

Ek moes weekliks gesien word vir 'n ultraklank. Die kliniek het dit voor 8 uur uitgevoer. Ek sou my huis om 05:30 verlaat om die 30 minute na die naaste kliniek te ry en eerste in die lyn te wees. As jy nie een van die eerste was nie, was dit 'n baie lang wag. Toe moes ek oor 'n uur ry om betyds te werk.

Ek het gewerk totdat ek te groot geword het om my werk te doen. Ek het tuisversorgingsterapie gedoen en in baie loop-ups gewerk. Ek het ook toerusting vir my saamgeneem vir behandeling. Ek het sowat 50 pond gewen, so teen die einde was dit te veel om met al daardie dinge op en af ​​te stap. Ek het gewond geword. Plus, oor die terapiebal met my pasiënte het dit ongemaklik geword. Ek het opgehou om aan die begin van my negende maand te werk. Ek het gestasie diabetes ontvang , wat ek maklik met dieet beheer het.

Geen ander probleme nie. My bloeddruk het nie eens opgegaan nie. Geen oggend siekte nie .

Ek het my seun vaginaal afgelewer. Ek was vanweë my ouderdom geskeduleer vir 'n C-afdeling , maar op die laaste oomblik het die dokter besluit om my te laat druk. Die aflewering was 'n bietjie komies-nie soos in die flieks nie.

Hoe voel jy oor bevrugting via eierskenking?

Die gebruik van 'n skenker was my enigste kans om die ervaring van swanger te hê en 'n baba te hê. Dit was alles wat vir my belangrik was.

My seun is die wêreld vir my. Ek kan my nie voorstel dat die gebruik van my eie eier my anders sou laat voel nie. Hy is my seun, en die gevoel wat ek kry as ek hom sien, is diep.

Ek sal vir enigiemand sê dat as dit jou opsie is, neem dit dan.