Wat is die beste ouderdomsgap tussen babas?

Soms om my dogter se eerste verjaardag, het ek baba koors begin kry.

Van ons ouer families (vier kinders elk), het ek en my man altyd geweet dat ons kinders ons geskenk sou gee dat hulle broers en susters in ewigheid sal hê. En omdat ek byna nege jaar met my jonger susters grootgeword het, het ek in die geheim verlang om my dogter die nader susterverband te gee wat ek nooit regtig moes ervaar nie.

(Klere deel? Staak dan twee sekondes later? Bring dit aan!)

En gelukkig het ek my wens gehad en my tweede dogter is presies twee jaar ná haar suster gebore. Ek is lief vir my meisies so naby aan die ouderdomme en omdat die "twee jaar" leeftydgaping so goed was, het ons voortgegaan met ons baba-streak, wat die volgende vier jaar nog twee kinders verwelkom. vier kinders in ses jaar. Al ons kinders is amper presies twee jaar uitmekaar, 'n nommer wat baie algemeen vir baie families lyk. Hier is 'n paar redes waarom die gaping van twee jaar vir ons werk:

Werk met borsvoeding

Ek dink die tweejarige leeftydgaping maak baie sin, veral biologies. Mamma wat borsvoed is, het geneig om siklusse te hê wat vertraag word en wanneer babas begin om natuurlik 12 maande oud te speen , die verval in verpleegkunde seine haar liggaam dat dit tyd is om weer swanger te raak!

Minder sibling-wedywering

Die natuur se oënskynlike ruimte wat vir kinders lyk, lyk asof hulle werk. By twee jaar het kleuters baie meer onafhanklikheid en blyk dit dat nuwe babas meer in die steek gelaat word. Ons het nog nooit probleme gehad met siblingjaloesie nie. En aan die positiewe kant vir ons, hou die babas nader aan die ouderdom, beteken ons dat ons in "baba af" gebly het. Laat ek net sê as jy die verhoog van luiersakke en potty breek en slaaplose nagte verlaat het, is dit regtig moeilik om terug te gaan!

Sluit broers en susters

Een van my redes om 'n groot broeisel in die ouderdom te hê, was dat ek hoop het dat hulle almal saam grootword en vriende sal wees vir die lewe. Daar is niks wat ek meer skat as my eie broer en susters nie, en ek sal graag hê dat my kinders ook daardie geskenk moet hê.

Daar is natuurlik geen waarborge dat die feit dat broers en susters in die ouderdomsgroep naby is, beteken dat hulle naby mekaar sal groei nie. Een ma wat op my Facebook-bladsy kommentaar gelewer het, het opgemerk dat sy ses kinders spesifiek gehad het sodat hulle almal naby mekaar sou groei - en nou woon hulle regoor die wêreld en praat nooit met mekaar nie!

Meer tyd vir ander strewes

Hierdie voordeel is nie vir almal nie, maar ek moet erken dat dit 'n tyd of twee gekruis het. Om al my kinders op 'n relatiewe jong ouderdom te hê, kan dit lekker wees om meer vrye tyd later in die pad te geniet of tyd om my lyf terug te kry. Op baie maniere het ek uitgepluis as ons 'n klomp kinders wil hê, hoekom het hulle nie almal gelyktydig nie? Maar dan dink ek dat dit regtig lekker sal wees om 'n pouse te kry en die baba ook uit die laaste baba te bederf.

Ek het baie verskillende raad van baie verskillende mammas gehoor op hul kinders se spasies. Sommige sweer dat groter ouderdomsgapings die pad is om te gaan, want 'n ouer broer of suster kan met die baba help, en ek kan ook daarby baat vind.

Vir ons moet ek sê dat ek tevrede is met die ouderdomspasiëring tussen my kinders en as ek dit alles weer moet doen, sal ek nie iets verander nie.

Wat dink jy is die ideale spasiëring tussen kinders?