Werk tot en met aflewering

Moet jy vroeër ophou werk?

Namate u swangerskap afwentel, kan u wonder wanneer uu werk moet verlaat en u kraamverlof moet begin. Moet u werk tot u vervaldatum? Miskien kan jy bly tot aflewering? Is daar een regte antwoord?

Ek het dit albei maniere persoonlik gedoen. Ek het werkweke beëindig voordat my baba gebore is, en gedroom het van lang loop, bad en dutte op enige tyd van die dag en lang ure in die kwekery wat gereed gemaak word.

Dit blyk dat dit meer van die geleentheid was vir mense om my te pla en vir my angstig te wees as enigiets anders. So ek het ook tot nou toe twee keer geboorte gewerk. Eendag was ek swanger met tweeling. Ek het Vrydag werk toe gegaan en op Saterdag geboorte geskenk by net 40 weke swangerskap. Toe ek weer werk toe, nie in die kraam nie, het ek halfmôre huis toe gejaag om die baba 'n paar uur later te kry.

Daar is nie een regte antwoord op die vraag of wanneer om op te hou werk nie. Daar is egter 'n paar vrae wat as jy eers na die antwoorde kyk, kan jy makliker uitvind wat vir jou die beste is:

Kyk na al die kwessies rondom wanneer om jou kraamverlof te begin. Bespreek dit met jou gesin. Kry idees van jou vriende en mede-werkers. Praat dan met jou baas. Daar is gewoonlik 'n goeie middelgrond.