Versoek 'n Werkskedule Verander met 'n Flexibiliteitsvoorstel Memo

Deur Amy Baskin en Heather Fawcett

[Vervolg uit die boek Meer as 'n ma: leef 'n volle en gebalanseerde lewe wanneer jou kind spesiale behoeftes het deur Amy Baskin en Heather Fawcett; kopiereg © 2006 Amy Baskin en Heather Fawcett. Herdruk met toestemming. Hierdie artikel mag nie sonder toestemming vir enige ander gebruik gereproduseer word nie.]

AGTERGROND

Karen werk weeksdae 9:00 tot 5:30 as tegniese skrywer vir 'n lugvaartaanleg. Karen se man Murray begin nie werk tot 9:30 nie, maar moet dikwels laat in die aand werk. Hulle het twee skoolgaande kinders. Hul jongste, Helen, het serebrale verlamming.

Karen wil graag flextime werk, sodat sy by die huis by haar dogters kan wees. Dit sal haar toelaat om meer behandelingsaanstellings vir Helen te skeduleer, sowel as om die meisies met hul huiswerk te help. Dit sal ook die gesin se beduidende babysitskoste red.

Sy sal 'n werkdag van 6:00 tot 14:30 vra.

VOORSTEL MEMO

Aan: John Doe
Van: Karen MacDonald
Re: Versoek vir Flextime
Datum: 17 Mei 2006

{ spesifieke werkskedule verandering aangevra }
As 'n spanlid van HI-Tech se Tegniese Skryfafdeling vir ses jaar, wil ek my voorstel om van 6:00 tot 14:30 in plaas van 9:00 tot 5:30 te verander.
{ hoe die plan die maatskappy sal bevoordeel }
Ek glo dat ek met hierdie vroeëre skedule my skriftelike uitset met minstens 'n derde kan verbeter. Soos ek seker is dat jy weet, skryf en redigering baie soliede konsentrasie vereis. Alhoewel ek geniet van die kameraadskap van ons oop konsepkantoor, word ek gereeld ontwrig deur nabygeleë oproepe en besprekings. Met die vroeër skedule sou ek 'n hele paar uur lank werk sonder afleiding voordat die meeste van my kollegas elke dag kom.

'N Vroeër skedule sal my ook toelaat om my dogter se mediese afsprake na werk te skeduleer, wat beteken dat ek beduidend minder tyd kan afneem, maar steeds na haar behoeftes kan kyk.
( wat maak die plan haalbaar )
Ek voel dat my werkrekord as 'n betroubare, selfgerigte en selfdissiplineerde werknemer my 'n ideale kandidaat vir flextime werk maak.

Aangesien ek selde direk met kliënte kommunikeer, moet die kliëntediens nie in gevaar gestel word nie. As 'n dringende saak ontstaan ​​nadat ek vir die dag werk verlaat het, sou ek steeds per selfoon toeganklik wees.

My vergaderings met ingenieurs kan maklik geskeduleer word om voor 2:30 plaas te vind. Ek kan nog gereeld optree om 'n later skedule te werk op dae wanneer my teenwoordigheid in die laatmiddag krities belangrik sou wees, byvoorbeeld as 'n kliënt 'n 3:00-vergadering versoek het.
( wat is nodig om die plan te laat werk )
Om sukses te verseker, stel ek voor dat ons weekliks in die eerste maand vergader om die reëling te hersien. Ek sal voortgaan om te rapporteer oor my vordering in weeklikse departement vergaderings.
( hoe prestasie sal gemeet word )
Ons kan die tydlyne wat tans in ons produkskedule gebruik word, gebruik om my projekte op te spoor en produktiwiteit te meet.
(' n begrip dat reëling afhang van 'n suksesvolle proeftydperk )
Ek wil graag hierdie voorstel met u bespreek om enige moontlike kommer wat u mag hê, aan te spreek. Ek verstaan ​​dat jy verantwoordelik is vir die sukses van hierdie departement en moet bepaal of hierdie plan vir ons span as geheel werk. Ek stel 'n proefperiode van een maand voor, waarna die reëling geassesseer en hersien kan word, indien nodig. Ek verstaan ​​dat as die plan nie werk nie, dit moontlik sal wees om terug te keer na my oorspronklike skedule.