Beste dinge om te sê aan jou pasgebore

Om 'n baba te hê, is harde werk, en as jy jou baba vir die eerste keer eers sien , het jy dalk nie gedink oor wat jy vir jou baba wil sê nie, nadat jy lank gewag het om jou baba te sien. Sommige kulture het spesiale gebede wat onmiddellik na die geboorte gesê word, of ten minste spesifieke sentimente wat gesê of gehoor moet word.

Toe ek ma's en pa's gevra het wat hulle aan hul baba gesê het toe hulle hulle sien, het ek 'n wye verskeidenheid antwoorde gekry.

Hier is net 'n paar van die dinge wat jy by geboorte aan jou baba kan sê:

 1. Ek het jou lief!
 2. Gelukkige verjaarsdag!
 3. Welkom, kleintjie.
 4. Vrede, kind.
 5. Praat met my…
 6. God seën jou.
 7. Ek kan dit nie glo nie.
 8. Ek is 'n ma!
 9. Jy was die wag werd.
 10. Jy gaan groot word om so wonderlik te wees!
 11. Ons sal jou altyd liefhê.
 12. Dis meisie! / Dis 'n seun!
 13. Mag jy nooit vir enigiets wil hê nie.
 14. Ek wil jou vir ewig hou.
 15. Baby, ek is jou ma / pa. (Dit is selfs beter as dit in 'n Star Wars-aksent gesê word.)
 16. Welkom by jou mal familie.
 17. Jy is so lekker.
 18. So jy is wie my binne geskop het.
 19. Hi.
 20. Jy is pragtig.
 21. Ek het gewag vir jou.
 22. Dankie.
 23. Seën jou, kind.
 24. Ek kan dit nie glo nie!
 25. Ek het soveel om jou te vertel ...

Soos ek gesê het, het sommige godsdienste spesiale gebede wat op die oomblik van geboorte in die baba se oor gefluister moet word. Die meeste mammas en pa's kom op en sê wat hulle op daardie oomblik in gedagte het. Dit kan 'n ongelooflike bewegende ervaring wees, maak nie saak hoe jou baba by jou gesin aansluit nie, of dit geboorte is of dat jou baba vir die eerste keer na geboorte in jou arms geplaas word.

Sommige dokters of vroedvroue het ook tradisies. Dit kan spesiale wense vir jou baba insluit as jy druk . Sommige besondere geïnspireerde praktisyns sing elke baba by elke geboorte. Een praktisyn wat ek ken, sing by elke geboorte gelukkige verjaardag. (As jy dit nie weet nie en nie wil hê nie, moet jy dit vra.) As dit iets is wat soos 'n tradisie wat jou familie graag wil begin, oorweeg, moet jy verskeie liedjies oorweeg wat jy wil inkorporeer.

Sal jy dieselfde liedjie vir elke baba hê? Sal jy met elke geboorte 'n liedjie kies? Miskien sal jy kies wat jy op daardie oomblik beweeg.

Dit is nie iets om uit die buiging gebuig te word as jy nie net die regte ding kan dink nie. Baie mammas en pa's het niks beplan nie, hulle vind dit eenvoudig uit soos dit ontvou. Nadat ek honderde geboortes bygewoon het, kan ek jou vertel, jy sal weet wat om te sê aan jou kleintjie en soms is dit eenvoudig. Volg jou baba se hoof en moenie paniekerig raak nie.

As jy beplan wat jy wil sê, belangrik is, oorweeg dit om dit af te skryf. Jy kan ook iemand as die persoon aanstel om jou te herinner om jou spesiale sentiment te sê, as jy vasgevang word in die oomblik van geboorte en vergeet.

Die goeie nuus is dat jy kan voortgaan om met jou baba te praat. Dit is eintlik 'n goeie ding, want praat met jou baba help hulle om spraakpatrone te fokus en te leer, baie soos om te lees na baba. Selfs as jy nie seker is wat om te sê nie, kan jy beslis hul dag vertel. "Hi, baba! Ek gaan jou luier nou verander." Jou toon en die feit dat jy praat, is die belangrikste.