Inspirerende Poësie vir 'n Baba of Kinder Begrafnis

Soms is daar baie troos in die woorde van ander

Maar jy besluit om jou kind te memorialiseer , as jy 'n seremonie kies, raak nie oorweldig met die besonderhede nie. 'N Begrafnisdiens kan 'n manier wees om te help genees, maar moenie dink jy moet die wiel uitvind nie. As jy nie iets skryf om oorspronklik te skryf tydens die seremonie nie, is daar baie bronne van inspirasie in poësie.

Poësie en leeswerk vir gedenkdienste

Gedigte kan 'n dubbele effek by 'n begrafnis hê: Hulle kan diegene naby die familie inspireer en aanraak, en sulke werke kan die ouers van die oorlede kind herinner dat hulle nie alleen in hul hartseer is nie.

Om hierdie verlies te ly, is amper ondenkbaar, maar dit is ongelukkig 'n gedeelde ervaring vir baie. Daar is dikwels groot troos in die woorde van diegene wat 'n soortgelyke verlies het.

As jy nie voel om 'n gedig te lees by jou kind se gedenkdiens nie, is dit heeltemal goed om 'n familielid of 'n goeie vriend vir jou te vra. Dit is waarskynlik dat jou vriende en familie almal seer is om iets te doen om jou te help deur die pyn, en hierdie gebaar is byna seker om 'n welkom te wees.

Gedigte om te oorweeg vir 'n kind se begrafnis

Hier is 'n paar uittreksels uit gedigte en lesings om te oorweeg vir u gedenkdiens:

Onthou deur Christina Rossetti

Onthou my as ek weg is,
Gegaan ver in die stil land;
As jy my nie meer by die hand kan hou nie,
En ek draai nie halfpad om te gaan nie, maar draai bly.

God se Hemelse Tuin deur Outeur Onbekend

In die mooiste tuine, selfs diegene wat deur die mees ervare plantkundiges geneig is, is daar soms roostjies, maar nooit oop nie.

In alle opsigte is die roos soos al die ander, maar iets hou dit van bloei. Dit verdwyn - of verdwyn - sonder om volwassenheid te bereik.

Niks Goud kan bly deur Robert Frost

Die natuur se eerste groen is goud,
Haar moeilikste kleur om vas te hou.
Haar vroeë blaar is 'n blom;
Maar net so 'n uur.
Dan val die blaar na blaar,
So het Eden tot verdriet gesink,
So dagbreek gaan vandag af
Niks goud kan bly nie.

Begrafnis Blues deur WH Auden

Stop al die klokke, sny die telefoon af,
Verhoed dat die hond blaf met 'n sappige been,
Stil die klaviere en met 'n gedempte drom
Bring die kis uit, laat die rouklaers kom

Moenie by my graf staan ​​nie en ween deur Mary Elizabeth Frye

Moenie by my graf staan ​​en huil nie;
Ek is nie daar nie, ek slaap nie.
Ek is 'n duisend winde wat blaas.
Ek is die diamant glinsters op sneeu.
Ek is die sonlig op rypgraan.
Ek is die sagte herfsreën.

Wees nie bedroef deur William Wordsworth

Wat al die straal wat eens so helder was
Wees nou vir ewig van my aangesig af.
Alhoewel niks die uur kan terugbring nie
Van prag in die gras, van heerlikheid in die blom;
Ons sal nie bedroef wees nie, eerder vind
Krag in wat agterbly

Uit groot verwagtinge deur Charles Dickens

Die Hemel weet ons moet nooit skaam wees vir ons trane nie, want hulle is reën op die verblindende stof van die aarde, wat oor ons harde harte lê. Ek was beter nadat ek gehuil het, as vroeër - meer jammer, meer bewus van my eie ondankbaarheid, sagter.