Sal ek tweelinge hê?

Kan hierdie webwerf my vertel dat ek 'n tweeling het?

Een van die gewildste onderwerpe op my webwerf is die kanse om tweelinge te hê. As die Handleiding vir Ouerskap Twins & Multiples hier, ontvang ek gereeld e-posse soos die volgende:

"Ek het net gewonder of jy my kon help om uit te vind wat die kans is dat ek tweelinge het. My ouma is 'n broederlike tweeling en my oupa is 'n broederlike tweeling , dan het hulle my ma en haar twee broers gehad (niemand is tweeling nie). My ma het my en my suster gehad, maar nie tweeling nie, is ons meer geneig om tweelinge daaroor te hê? '

of

"My groot ouma was 'n tweeling, my pa is 'n tweeling en ek was 'n tweeling (maar dit het vroegtydig in my moeder se pregnacy begin) so ek was net nuuskierig om te sien of dit waarskynlik is as ek tweelinge sal hê as my maat en ek wil binnekort probeer om 'n baba te kry. "

of

"My boyfriend en ek praat oor kinders, maar ons is verward omdat hy 'n tweeling is. Hy was 'n tweeling (seun / meisie), maar hy het dit nie gedoen nie en daar is baie teenstrydige inligting op die Internet. My pa is ook 'n seun / meisie-tweeling. Dit loop in albei gesinne, maar sommige plekke sê dit maak nie saak nie. Ek dink ons ​​wil net die persentasie weet as ons tweeling wil hê. Hy gee nie verrassings nie, maar ek hanteer dit nie goed nie hahahaha, so as ek geweet het daar was 'n kans (van tweeling) , sou ek nie so geskok wees as dit gebeur nie. "

Lesers besoek gereeld my webwerf om te weet of ek hulle kan vertel of hulle tweelinge sal hê.

Soms maak hierdie e-posse my giggel. Ek is nie 'n fortuinverteller nie. Ek het nie 'n kristalbal nie. Daar is geen manier om te voorspel wie tweeling sal of sal hulle nie hê nie, behalwe dat daar 'n bewese metode is om wenwennerskaartjies te wen, om perde te wedden of om die getalle in Las Vegas te speel. Glo my, as ek sulke profetiese magte gehad het, sal ek waarskynlik in 'n ander lyn van werk wees, sê die aandelemark.

Die kanse om tweelinge te hê

Feite en syfers oor tweeling en veelvoude is oorvloedig. Daar is baie statistiese data en inligting oor tweeling en die veelvuldige geboortesyfer . Dit is egter belangrik om te erken dat hierdie getalle op populasies gebaseer is - nie individue nie. Byvoorbeeld, ons weet dat die veelvuldige geboortesyfer in die Verenigde State 32,6 per 1 000 is . Ons weet dat die koers wissel van jaar tot jaar, en binne verskillende groepe mense. Byvoorbeeld, geografiese en rassebevolkings toon wisselende pryse van tweeling; Die koers is laer in Asië en hoër in dele van Afrika. Ons weet ook dat sekere faktore tweeling beïnvloed, soos vrugbaarheidsbehandelings, moederlike ouderdom, familiegeskiedenis en liggaamsamestelling .

Die getalle word selfs meer verward omdat daar verskillende soorte tweeling is , en die koerse is anders op grond van die sigplek . Die algemeen aanvaarde meerdere geboortesyfers is gebaseer op alle tweelinge en onderskei nie tussen monosigotiese (identiese) en multizigotiese (broederlike) tweeling. Die koers is egter baie anders, met monosigotiese tweeling wat aansienlik seldsame is.

Al hierdie statistieke is van toepassing op groepe mense - die bevolking van die Verenigde State, inwoners van Nigerië, vroue ouer as 40, ens.

As jy hierdie artikel lees, wonder jy waarskynlik: "Wat is my kanse om tweelinge te hê?" Die enigste spesifieke inligting wat ek kan verskaf, is dieselfde statistiek wat van toepassing is op almal: 32.6 per 1000, of ongeveer 1 in 30. Daardie nommer mag af of af verander, afhangende van jou persoonlike omstandighede en faktore soos jou ouderdom, gewig, familiegeskiedenis , vorige swangerskappe, dieet, ovulasiepatrone en reproduktiewe behandeling. Maar dit is onmoontlik om 'n presiese syfer te bereken wat die uitkoms vir u akkuraat sal voorspel. Daar is geen sekerheid om te weet of jy tweelinge sal hê nie.

Quiz: Is jou kans om tweelinge hoër as die meeste te verwek?

Sal ek tweelinge hê?

As dit gesê word, as dit jou bedoeling is om tweelinge te hê, of as jy net baie nuuskierig is of daar tweelinge in jou toekoms is, is daar enkele faktore wat jou kanse verhoog of verminder. Dit sluit in:

Terwyl hierdie faktore dalk meer waarskynlik maak dat jy tweelinge het, dui dit nie op 'n sekerheid dat jy tweelinge sal hê nie. Jy kan vasvrae doen, die internet skandering vir inligting, of e-pos kundiges vir hul menings, maar ongelukkig moet jy net jou kanse vat en wag om te sien wat die toekoms vir jou hou. Daar is beslis baie inligting op my webwerf oor tweeling en veelvoude, en ek nooi jou uit om dit te verken en meer te leer.